Entrada destacada

A mode de resum : 29 oct 2017 + actualització 14 des. 2017

A mode de resum: Europa demana dues coses: Rule of law (imperi de la llei o actuar dins de la legalitat); "la força dels argument...

dimecres, de desembre 10, 2008

un exercici

bé doncs, aquí està.

Correspon a un exercici de classe perque veiem què té un retaule, coneguem els materials i tot això. Com sortís era menys important, així que vam tenir poc temps per a dibuixar i pintar. L'original d'on havia de copiar, a nivell de dibuix, no era gaire millor tampoc, eh? I ha sortit el xurro que ha sortit. Però en fi, tot i que per mi dóna la sensació de que té encara molta feina per fer-hi, que té errors molt grossos, que el dibuix està mal fet ... etc etc, en principi així és com ha quedat.


Si algun dia faig un retaule posan-t'hi el temps necessari, ara ja sé quins són els passos a seguir (per preparar la fusta, fer les barreges, conglomerats, tècniques d'estofat...). era l'objectiu.


en fi, aquesta cosa de la foto és el que ha sortit. a classe no és dels pitjors, algo és algo.
lo dels arcs a dalt i baix va ser cosa meva, per acabar d'omplir. també va ser cosa meva interessar-me per saber qui era la figura representada. es veu que a ningú li importava gaire. Es tracta de Santa Engràcia, natural de Braccara i a qui van agafar a Saragossa -CaesarAgusta en aquell moment- camí del seu casament. Màrtir cristiana del moment en que Dacià va ser enviat a la península a perseguir cristians. La van matar dos o tres mesos després que a Santa Eulàlia. És curiós que les dues tenen un origen tant semblant, les dues van ser patrones de Saragossa i Barcelona respectivament i les dues van deixar de ser-ho també a la mateixa època.
pd. encara li queda tela per fer-hi, però és que no tenim més temps! potser quan la pugui dur cap a casa la pugui acabar ...

pd. com que això és un blog (web log o registre de webs amb comentari) més val que comenci a funcionar com a tal. Aquí una adreça molt interessant on s'explica sobre el procés de fer retaules, materials i tècniques:
http://victoriavivancos.blogspot.com/2008/09/prctica-purpurinas-y-tecnicas-de.html