Entrada destacada

A mode de resum : 29 oct 2017 + actualització 14 des. 2017

A mode de resum: Europa demana dues coses: Rule of law (imperi de la llei o actuar dins de la legalitat); "la força dels argument...

dijous, de setembre 22, 2016

Important a tenir en compte a l'hora de seguir una dieta

Durant anys s'ha dit que el col·lesterol era dolent. Que calia reduir-lo perquè provocava atacs de cor i altres dolències i que calia mantenir-se per sota de "200" a les analítiques. Doncs bé, era mentida. Ara resulta que els estudis en què s'havien fet aquestes afirmacions eren falsos i hem estat enganyats durant més de 60 anys:

http://www.agenciasinc.es/Noticias/Las-azucareras-pagaron-para-culpar-a-la-grasa-de-los-trastornos-de-corazon

i resulta que el que realment és dolent és el sucre. La indústria del sucre havia pagat els estudis que culpaven el col·lesterol de tots els mals. L'epidèmdia d'obesitat que viu el primer món es deuria a haver elimintat el col·lesterol de les dietes alhora que s'incrementava de forma dramàtica la ingesta de sucre tot canviant els processos metabòlics. I el col·esterol no només no és dolent, és bo, és necessari, no provoca problemes de cor ni de circulació i la seva baixa presència sí que és una important font de problemes.

En aquesta web, escrita per un metge, es descriu tot el procés. Val molt molt la pena llegir-la, tot i que és una mica llarg i en ocasions potser inclús dens. Però és altament recomanable llegir-ho i també tenir-ho a mà. Per això ho penjo ara aquí:

http://lameteoqueviene.blogspot.com.es/2016/08/la-gran-mentira-del-colesterol-y-el.html


Com és sabut, aquest blog és en realitat una mena de Web-log. Un log o registre d'entrades, sovint amb links i referències web, que penjo a la xarxa per poder tenir-hi accés quan em faci falta. Però sense arribar a ser l'equivalent d'un "favoritos" del navegador ja que la idea és que sigui útil, i per tant el nombre d'entrades s'ha de triar una mica per a temes que poden resultar interessants en un moment donat. No es tracta per tant d'un diari com passa amb molts altres blogs ni de res fet de cara a la galeria.