Entrada destacada

A mode de resum : 29 oct 2017 + actualització 14 des. 2017

A mode de resum: Europa demana dues coses: Rule of law (imperi de la llei o actuar dins de la legalitat); "la força dels argument...

dissabte, d’octubre 14, 2017

Serem independents?

Fets:

  1. la declaració es va fer a mitges: el President tot just va "assumir" el mandat de l'1 d'Octubre (es podria haver fet amb més solemnitat) i en va suspendre els efectes.
  2. Hi haurà intent d'aplicar l'article 155 per part de l'Estat, tot i que com a llei no està desenvolupat i seria per tant com a mínim al·legal, si no il·legal directament.
  3. S'ha intentat espantar la gent amb el trasllat de seus socials d'empreses
  4. S'intenta espantar la gent amb males dades econòmiques
  5. Espanya es prepara per actuar i resistir amb força:
  •    -l'exèrcit ha mogut tropes cap a Barcelona (una fragata, uns portamines)
  •    -hi manté un fort destacament policial d'antidisturbis
  •    -ocuparan llocs clau quan toqui el moment 

Internacionalment s'insisteix amb l'Imperi de la Llei, tot donant suport a l'executiu espanyol. El govern català ha perdut aquest relat i no sembla capacitat per fer saber que qui ha trencat primer i amb més profunditat l'Imperi de la Llei ha estat precisament l'Estat espanyol.

  • la sentència de l'estatut va ser un cop d'estat encobert: canvi de la constitució mitjançant el canvi de la seva interpretació sense seguir els camins reglamentaris per al canvi constitucional.
  • la sentència de l'estatut era il·legal, tot i vigent, perquè els jutges que hi havia no havien de ser-hi de dret a llei. 
  • actuació partidària de la fiscalia, l'aparell judicial i el legislatiu al servei de l'executiu, demostrant una completa falta de separació de poders (és a dir, absència de garanties democràtiques)
  • les actuacions contra Forcadell i la mesa del Parlament, funcionaris, etc van contra els drets humans i el dret comunitari. No serveix de res tenir una sentència d'aquí 10 anys del Tribunal de la Haia que ens doni la raó (com va passar amb el cas Atutxa)
  • l'intent d'entrar a la seu de la cup sense ordre judicial va contra el principi de pluralitat democràtica, a part de ser il·legal.
  • els registres, els requisaments, els escorcolls i les detencions ordenats per la fiscalia eren il·legals
  • la policia i la guàrdia civil van intervenir sense sol·licitut dels mossos, fent la seva intervenció il·legal
  • El referèndum de l'1 d'octubre no era ni il·legal ni legal, era al·legal. El constitucional només el va suspendre, però no ha emès sentència encara i per tant no era il·legal.
  • El que es va fer al Parlament de Catalunya els dies 5 i 6 de setembre era forçar el reglament, però dins del reglament, i per tant legal. També es va fer així la reforma de la constitució espanyola.
  • Com bé va explicar el diputat del pnv, si l'estat tracta de prendre possessió dels mossos (com ja va intentar la fiscalia) aniria contra el vigent Estatut, i seria per tant il·legal i inconstitucional.
  • L'article 1 de la constitució preval sobre el segon. A l'article 1 es parla de pluralisme democràtic i drets humans. Espanya està posant la indissoluble unitat d'Espanya (article 2) per damunt de l'article 1.
  • No és il·legal ni inconstitucional fer un referèndum sobre la independència de Catalunya. Hi ha fins a 5 maneres de fer-ho. Si no es pot fer és perquè els partits majoritaris espanyols no volen, en general, i l'executiu del PP i en Rajoy en concret no volen.
  • L'Estatut que va ser votat no és el que hi ha vigent, i el que hi hauria ara vigent no va ser votat. Això ens deixa legalment sense estatut i per tant la independència només cal que sigui reconeguda, perquè legalment no tenim estatut segons marquen els procediments legals.


Això que he dit (i més que podria dir un expert en lleis) ho hauria de saber tothom. Ho hauria de saber tota la premsa internacional. Ho haurien de saber els líders internacionals que s'omplen la boca parlant del "the rule of law".

Conclusió
Veig que els polítics catalans estan massa preocupats pel twitter i la propaganda, però que no fan la feina ben feta a nivell legal i de relacions. Almenys no se'ls veu seriositat.

Haurien d'inundar el tribunal de drets humans de querelles contra l'Estat espanyol.
I haurien de començar a treure la poteta a nivell de relacions internacionals: relacions amb korea del nord, veneçuela, etc.. Són estats, ens podrien ajudar, els podríem ajudar, i si els poders que manen al món ens deixen abandonats als peus dels cavalls espanyols, haurem de reaccionar per defensar la nostra sobirania.

Aquesta falta de seriositat, aquesta confiança cega demostrada en una Europa que en el passat ja ha demostrat que no es mereix cap confiança, aquesta estupidesa de pensar que "Espanya no s'atrevirà a.." i aquesta falta de rigurositat a nivell de fer saber els nostres arguments al món (el discurs de Tardà al Congrès va ser lamentable) fa que tingui bastant poca confiança en aconseguir la independència.

A que l'aconseguim li dono un 30% de possibilitats com a molt, i sempre que la gent tingui molts més nassos que els nostres polítics i puguin canviar les tornes: passar de que la independència de Catalunya com a problema i l'Imperi de la llei espanyola la solució a què la unitat i estabilitat d'Espanya siguin el problema i la independència la solució. Però per aconseguir-ho caldria rebentar l'economia espanyola amb aturades com la del 3 d'octubre però indefinides. I no sé si la gent ho suportaria.